Isamaaliidu esimehe valimisteks anti välja 500 hääletussedelit, ütles ETAle Isamaaliidu pressiesindaja. Hääletamises osalenutest 430 andis oma toetuse Kelamile ning seitse sedelit olid kehtetud.

63 suurkogul viibivad isamaaliitlast jättis esimehe valimistel osalemata.

Tunne Kelam on lõpetanud keskkooli Tallinnas ja Tartu ülikooli ajalooteaduskonna. Poliitikasse tuli ta 1980. aastate lõpul, olles üks Eesti Kodanike Kongressi initsiaatoreid. 1992. aastal sai temast esimest korda riigikogu aseesimees.

Erakonna aseesimeesteks kinnitas Isamaaliidu volikogu Peeter Tulviste ja Trivimi Velliste, kuid kuna põhikirja järgi on Isamaaliidul vaid üks aseesimees, siis jääb Velliste hääleõiguseta aseesimeheks.

Velliste on hääleõiguseta aseesimees, kuna erakonna põhikiri mitme aseesimehe valimist ette ei näe. Teema juurde tullakse tagasi kevadisel suurkogul, kus on plaanis põhikirja sisse viia vastav parandus.

Isamaaliidu esimees Tunne Kelam põhjendas kahe aseesimehe valimist vajadusega tõhustada erakonna juhtimist.

Seoses erakonna esimehe vahetusega teatas laupäeval oma tagasiastumisest Isamaaliidu eelmine peasekretär Leho Karjus, et anda uuele esimehele võimalus tööle asuda oma meeskonnaga.

Erakonna uueks peasekretäriks kinnitati endine siseminister Tarmo Loodus.