Isamaaliidu pressiesindaja Margus Tsahkna ütles BNS-ile, et europarlamenti valitud Tunne Kelam jätkab kindlasti erakonna esimehena. “Ta jätkab kuni järgmise aasta kevadeni, mil toimub korraline suurkogu ning uue korra järgi järgnevaks kaheks aastaks esimehe valimine,” rääkis ta.

“Kuna meie põhikirjas pole täpsustatud, mitu aseesimeest võib erakonnal olla, siis tõenäoliselt nimetatakse ametisse senise kahe aseesimehe asemel kolm, sest tööd on kõvasti,” selgitas Tsahkna. “Kelam on teinud Tõnis Lukasele ettepaneku asuda esimese aseesimehe kohale, kuna ta sai mais toimunud suurkogul erakonna juhatuse valimistel kõige enam hääli.”

Praegu täidavad Isamaaliidu aseesimehe ülesandeid Trivimi Velliste ja Peeter Tulviste.

Lisaks aseesimeeste valimisele arutavad isamaaliitlased europarlamendi valimistel 12.612 häält saanud Kelami töökorraldust erakonna Brüsselist juhtimisel. “Tehakse ka eurovalimistest kokkuvõtted ja pannakse paika kohalike omavalitsuste valimiste strateegia,” rääkis Tsahkna.

Ta lisas, et lähiajal peaks arutlusele tulema ka erakonna peasekretäri vahetumine, kuna senine peasekretär Tarmo Loodus asub augustis tööle Viljandimaa ühendatud kutsekeskkooli uue juhina.

“Seekord on päevakorras peasekretäri aruandepunkt, kus Loodus võtab kokku, mida ta on ametis olles teinud ja millisena näeb ta tulevikku,” selgitas Tsahkna. “Esialgu pole päevakorras aga veel uue peasekretäri valimist — see võib lükkuda ka augustis toimuvale volikogule.”