Erakonna arvates aitaks liisuheitmine tulevikus ära hoida olukordi, kus erakondade esindajad lähevad nimekirjade esitamisel parema koha pärast omavahel rüselema või elavad päevi valimiskomisjoni ukse taga, teatas Isamaaliidu pressiesindaja BNS-ile.

“Piinlik oli vaadata, kuidas muidu intelligentsed ja väärikad inimesed laskusid nii madalale, et läksid teineteisele käsipidi kallale,” lisas ta.

Europarlamendi valimiste nimekirju valimiste keskkomisjoni üle andnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja Keskerakonna esindajad läksid kolmapäeva hommikul komisjoni ukse taga rüselema.

Nii keskerakondlased kui ka sotsiaaldemokraadid on pärast vahejuhtumit süüdistanud teineteist konflikti algatamises.

Põhja politseiprefektuur algatas juhtunu uurimiseks väärteomenetluse.

Politsei registreeris sündmuskohal kolm vahejuhtumit: ühel inimesel tuli kähmluse jooksul pintsakult nööp ära, teisel kukkus diplomaatkohver maha ja üks naine oli pikali kukkunud.

Vastavalt seadusele on kõige esimesena oma nimekirja esitanud erakonna kandidaadid valimisjaoskonnas, sealhulgas valimiskabiinis üleval olevas nimekirjas esimesed, järgnevad teisena esitanud ja nii edasi. Üksikkandidaadid on kandidaatide nimistus viimastena.