Kuna Keskerakond näitas soovimatust pronkssõduri teemaga sisuliselt tegeleda, peab järgmised sammud astuma peaminister ja valitsus, teatas Isamaaliidu pressiesindaja Delfile.

„Keskerakond mõnitas täna neid inimesi, kes tahavad pronkssõduri probleemile rahumeelset ja kõiki osapooli rahuldavat lahendust,” ütles fraktsiooni esimees Toomas Tõniste.

Aastat 2000 ei saa võrrelda tänase päevaga, kuna siis ei oleks olnud võimalik olukord, kus Eesti lipp tuli punalippude eest varjule viia. „On kahju, et me ei suutnud pronkssõdurit teisaldada 2000. aastal, kuid siis ei olnud Isamaaliidul Tallinna volikogus piisavat enamust,” ütles Tõniste.

Keskerakond võib jaanalinnu kombel pea liiva alla peita, kuid see ei päästa linnavalitsust vajadusest leida lahendus pronkssõduri teemale, leiab Isamaaliit. Viimastel aastatel on hakatud pronkssõdurit kasutama nõukogude võimu ülistava vahendina, mis on viinud konflikti uuele tasandile.

„Ainult Keskerakond suudab olla nii kurt ja pime, et teda linnavalitsuse hoonest ja Toompea lossist paarisaja meetri kaugusel tiksuv pomm ei sega. Kui Keskerakond ei ole osa lahendusest, siis on ta muutunud osaks probleemiks,” ütles fraktsiooni aseesimees Tiit Sinissaar.