Res Publica esimees Juhan Parts kinnitas, et Res Publica eesmärgiks on endiselt laiapõhjalise koosmeele valitsusliidu moodustamine.

“Meie ei ole välistanud valitsusliitu ühegi erakonnaga peale Keskerakonna ja ei näe põhjust, miks Isamaaliidu kui ülejäänud valitsusliidu partnerite kavatsusi toetava jõuga peaks vastanduma,” ütles Parts. “Kui Reformierakond ja Rahvaliit on teisel arvamusel, peavad nad oma seisukohta avalikkusele ja ka rahvusliku kokkuleppimise algatanud Arnold Rüütlile põhjalikumalt selgitama.”

Parts avaldas lootust, et alates kolmapäevast, kus läbirääkimistelaual on juba valitsuslepingu poliitika bloki algversiooniga, keskendutakse programmilistele küsimustele.

Isamaaliidu üks juhte Tarmo Loodus ütles, et Res Publica otsus jätkata koalitsiooniläbirääkimisi kahe partneriga, ei valmistanud talle pettumust.

“Elame-näeme mis saab, kui meie panust rahvusliku koosmeele valituse moodustamisel peetakse oluliseks, oleme valmis kaasa lööma,” ütles ta.

Looduse sõnul nägi Isamaaliit oma võimalikku panust valitsuses hariduse, kultuuri, teaduse ja perepoliitika edendajana.

Loodus ütle, et talle jääb arusaamatuks, mis on need erimeelsused, mis koostööd takistasid. Valitsusprogrammi läbirääkimiste käigus oleks neid tema hinnangul võimalik lahendada olnud.

Loodus avaldas kahetsust, et nii palju aega on tarbetult raisatud ja sisuliselt alustatakse uuesti nullist.

Üksmeele saavutamiseni jätkab Res Publica kõnelusi Reformierakonna ja Rahvaliiduga.