Kuigi Isamaaliit ületas viieprotsendilise valimiskünnise ja kogus Tallinnas 6,8 protsenti valijate häältest, ei saanud erakond mandaatide jaotuse tõttu volikogus ühtegi kohta.

Isamaaliidu esimees Mart Laar ütles BNS-ile, et Tallinnas polnud halb valimistulemus mitte ainult Isamaaliidule, vaid ka teistele samasuunalistele erakondadele. Ta lisas, et see konkurents sai alguse aasta tagasi ning tõi nüüd võidu Keskerakonnale ja Edgar Savisaarele.

“Ebameeldivad valimistulemused on äratuskellaks ja sunnivad meid rohkem vaatama, mida saaks ära teha,” ütles Laar.

Laari sõnul võib väljaspool Tallinna Isamaaliit tulemustega rahule jääda, eriti Tartus, kus saadi Reformierakonna järel teine koht.

Isamaaliit oli veel edukas Võrus, Jõhvis, Haapsalus, Türil, Rakvere vallas, Kuusalu vallas, Muhus, Valjalas ja mujal.

Volikogust jäid välja ka Mõõdukad, kes kogusid 4,9 protsenti häältest.

“Kahju,” ütles erakonna aseesimees Eiki Nestor BNS-ile. “Aga ega me pole Tallinnas kunagi eriti hiilgavalt esinenud, oleme ikka piiri peal kõikunud.” Ta nägi Mõõdukate nõrga esinemise põhjust selles, et erakond on venekeelsele elanikkonnale võõras.

“Ent Riigikogu valimistel on teistsugune valijaskond,” lisas ta.

Isamaaliidul oli Tallinna linnavolikogu eelmises koosseisus 13 kohta ja Mõõdukatel neli kohta.

Keskerakond kogus Tallinnas 38,5 protsenti häältest ja sai 63-liikmelises volikogus 32 kohta. Res Publicat toetas 21 protsenti, mis tõi neile linnavolikogus 17 mandaati.

Reformierakonnale andis hääle 15,2 protsenti valijatest, mis andis 11 mandaati, vene poliitikuid koondava Eestimaa Ühendatud Rahvapartei (EÜRP) nimekirja toetas 8,3 protsenti, mis tagas volikogus kolm kohta.

Rahvaliitu toetas 3,3 protsenti, Vene Balti Erakonda Eestis (VBEE) 1,1 protsenti, valimisliitu Sotsiaalne ja Demokraatlik Tallinn 0,4 protsenti, Eesti Pensionäride Erakonda 0,3 protsenti ning üksikkandidaate 0,1 protsenti häältest.

Tallinnas käis pühapäeval valimas 155.331 inimest ehk 53,7 protsenti hääleõiguslikest elanikest. Tallinnas oli nimekirjadesse kantud 289 207 valijat.