“Reformierakonna põhjendused, et uus koalitsioon Keskerakonnaga ja uus valitsus on vajalikud Eesti liitumiseks Euroopa Liidu ja NATO-ga ei ole vettpidavad argumendid,” ütles Isamaaliidu juhatuse liige Aimar Altosaar laupäeval BNS-ile.

Reformierakonna volikogu otsustas laupäeval anda erakonna juhatusele volitused läbirääkimiste pidamiseks Keskerakonnaga võimaliku osalemise üle uues valitsuskoalitsioonis, et kindlustada Eesti poliitilise kursi järjepidevus ning viia edukalt lõpule kõigi seniste Eesti valitsuste ühised jõupingutused Eesti liitumiseks Euroopa Liidu ja NATO-ga.

“Euroopa Liidu ja NATO suunal on senised valitsused teinud suuri jõupingutusi ja suurem osa tööst on juba tehtud,” rääkis Altosaar. “Nüüd tuleks teha ikkagi erakordseid lollusi, et sealtpoolt tagasilööke tuleks.”

Altosaare sõnul ei saa ta üldse aru Reformierakonna väitest, et ühine koalitsioon Keskerakonnaga aitaks ära hoida astmelise tulumaksu kehtestamist.

“See pole tõsine jutt, ma ei saa aru, kuidas nad astmelise tulumaksu ära kavatsevad hoida,” ütles Altosaar BNS-ile. “Keskerakond on kogu aja rõhunud astmelisele tulumaksule ja nad teevad selle kunagi ära.”

Altosaar ütles, et Reformierakonnal peaks olema uue võimaliku valitsusliidu pärast oma valijate ees rohkem häbi kui Keskerakonnal.

“Keskerakonna poliitika on olnud kogu aeg senise kolmikliidu erakondade omast teistel alustel — see tähendab võimule iga hinna eest,” rääkis Altosaar. “Nüüd kasutab Keskerakond nõrka hetke Reformierakonna elus,“lisas ta.

Altosaar kinnitas, et Isamaaliit ei hakka opositsioonierakonnana jonnima, vaid toetab kõiki neid ettepanekuid, mida kolmikliit senini on toetanud.

“Me püüame iga hinna eest vältida seda, et riigikogu saalis hakkaksid täiskasvanud inimesed tsirkust tegema, näiteks öösiti parlamendisaalis otsusi venitama ja üleval istuma ning mõttetuid sõnavõtte pidama,” kinnitas Altosaar.