Endine erakonna esimees Mart Laar on nimekirjas kolmas, otsustas laupäeval erakonna volikogu.

Esikümnes on veel Trivimi Velliste, Andres Herkel, Mart Nutt, Toivo Jürgenson, Jaana Padrik, Andres Kõiv ja Kalle Jürgenson.

Endine haridusminister Tõnis Lukas on 11. kohal ja esmakordselt kandideeriv Viljandi maavanem Helir-Valdor Seeder 16. kohal.

Kokku on Isamaaliidu üleriigilises nimekirjas 125 kandidaati, Isamaaliit läheb valimistele oma nimekirjaga kõikides valimisringkondades.

Isamaaliidu peasekretäri Tarmo Looduse sõnul on Isamaaliidul kõikides valimisringkondades tugevad nimekirjad, mis võimaldavad taotleda valijailt vähemalt ühte mandaati igas valimisringkonnas.

Looduse sõnul olid valimisringkondade nimekirjade otsustajateks Isamaaliidu piirkonnad ja üleriigilise nimekirja koostamisel arvestati kandidaatide asetust valimisringkonna nimekirjas ning erakonnasiseses küsitluses.

Esmakordselt kandideerivad Isamaaliidu nimekirjas lisaks Seederile maaelu edendajad Jaan Leetsaar ja Kaul Nurm ning Võru abilinnapea Andres Kõiv. Esinumber naiste seas on Jaana Padrik.

Tallinna Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinn linnaosades kandideerivad esinumbritena Andres Herkel, Tiit Sinissaar ja Liisa Pakosta ning Pirita, Lasnamäe ja Kesklinn piirkonnas on esinumbrid Toivo Jürgenson, Toomas Tõniste ja Sirje Kiin. Nõmmel ja Mustamäel juhivad nimekirja Lauri Vahtre, Mari-Ann Kelam ja Kadri Jäätma.

Harjumaal ja Raplas kandideerivad esinumbritena Tunne Kelam ja Jaana Padrik,; Läänemaal, Saaremaal ja Hiiumaal Mart Nutt ja Toomas Takkis; Lääne-Virumaal Mart Laar ja Jaanus Reisner; Ida-Virumaal Aimar Altosaar ja Vallo Reimaa; Järvamaal ja Viljandimaal Helir-Valdor Seeder; Jõgevamaal ja Tartumaal Ants Paju, Kalle Jürgenson ja Joel Luhamets; Tartu linnas Tõnis Lukas ja Peeter Tulviste; Võrumaal, Valgamaal ja Põlvamaal Andres Kõiv ning Pärnumaal Trivimi Velliste, Urmas Viilma ja Tarmo Loodus.