Isamaaliidu loosungiteks valimiskampaanias on “Maksudega ei mängita!”, “Eesti eest! Isamaaliit” ja “Eesti rahvuslike huvide eest! Isamaaliit”. Samuti tuleb erakonna peasekretär Tarmo Looduse sõnul taas kasutusele kohalike valimiste eel kasutatud loosungit “1000 krooni lapsele!”.

Tarmo Loodus ütles ajakirjanikele, et Isamaaliit peab vajalikuks kohe muuta laste kohta tuhat krooni vanematele tulumaksuvabaks ning järgmise valitsemisperioodi jooksul maksta lastevanematele lapse kohta toetust samuti tuhat krooni.

Loodus ütles, et Isamaaliit keskendub valimiskampaanias kohtadel inimestega suhtlemisele. “Räägi inimesega on meie põhimõte,” ütles Loodus. “Klantspiltidega hääli ostma minna on ebaeetiline.”

Riigikogu järgmises koosseisus 10-15 kohta sooviva Isamaaliidu esimehe Tunne Kelami sõnul on Isamaaliidu eesmärk avatud rahvuslus. “Rahvuslus pole mingil juhul seotud ideaalide või utoopiatega, vaid on pigem pragmaatiline,” ütles Kelam ajakirjanikele.

Isamaaliidu eesmärgiks pole Kelami sõnul eesti rahvuse püsima jäämine, vaid soov, et selle sajandi lõpuks oleks eestlaste rahvaarv kahekordne. Seetõttu on Isamaaliidu prioriteetideks lapsed, noored pered ja rahvaarv, loetles Kelam.

Teiseks Isamaaliidu prioriteediks on Kelami sõnul maaelu, mida tuleks mitmekesistada. Eelkõige pooldab Isamaaliit peretalusid. Maa elukvaliteet tuleb tõsta linna elukvaliteedi tasemele, lausus Kelam.

Kolmas Isamaaliidu prioriteet on stabiilne maksupoliitika. “Astmeline tulumaks ega üksikisiku tulumaksu alandamine 20 protsendile pole õige lahendus,” väitis Kelam viidates vastavalt Keskerakonna ja Reformierakonna taotlustele. “Maksupoliitika ei või muutuda mõne erakonna või huvigrupi mängukanniks.”

Kelam ütles, et Isamaaliidu prioriteediks on ka senise kodakondsuspoliitika säilimine. Ta lisas, et Isamaaliit seisab selle eest, et kodakondsusseadust ei muudetaks, eesti keel jääks ainsaks riigikeeleks ning teenindajad oskaksid eesti keelt.