“Mõistagi peame ebaeetiliseks ja ebakorrektseks, et ajaleht Eesti Ekspress avaldas järjekordselt autori loata kinnises listis ilmunud teksti, mis on kontekstist välja rebitud ja mille tähendust ei ole seetõttu eraldikistuna võimalik korrektselt tõlgendada,” ütles ETAle Isamaaliidu parlamendifraktsiooni pressi- ja infonõunik Sirje Kiin.

Peaminister Mart Laar kinnitas ETAle, et tegemist on erakirjaga ja seepärast ei kommenteeri ta seda. Laar peab pressinõuniku sõnul kummaliseks, et Eesti Ekspress on selle kirja avaldamisega läinud pahuksisse üldtunnustatud hea ajakirjandustavaga, aga ta ei kavatse väljaandega mingisse poleemikasse laskuda.

Ka Isamaaliidu saadikurühma esimees Tiit Sinissaar ei soovinud Kiini sõnul Mart Laari listi saadetud erakirja erakonnakaaslastele kommenteerida.

Laar kirjutas, et Eesti ei tohiks teha endale mingeid illusioone. “Eelseisval aastal langeb Eesti Venemaa provokatsioonide ja propagandarünnakute laine alla. Sest ka Venemaa võitleb oma impeeriumi ellujäämise eest,” kirjutas Laar kirjas, mille tõi muutmata kujul ära neljapäevane Eesti Ekspress. “NATO laienemine Balti riikidesse viib Euroopa ühinemise lõpule ning tõkestab Venemaale laienemise Euroopasse. Euroopasse kirvega akna raiumise asemel tuleb Venemaal õppida viisakalt uksele koputama.”

Laar lisas, et parimaks vahendiks Venemaa jaoks oma eesmärkide saavutamisel on OSCE missiooni püsimine Eestis. Seda kasutades õnnestub Venemaal igat väiksematki konflikti võimendada ning näidata Eestit uue Makedooniana.