Tallinna volikogu aseesimees Mart Luik (Isamaa) ütles ERR-ile, et kuna jõudude vahekord on nüüd nii napp, liiguvad opositsiooni seas mõtted linnapea Taavi Aasa umbusaldamiseks.

"Midagi kindlat ei ole kokku lepitud, aga sellised mõtted liiguvad volikogu majas küll, kuigi konkreetset plaani veel pole," lausus Luik.

Luik lisas, et kuigi volikogu pidas neljapäeval hooaja viimase istungi ning koguneb uuesti alles augusti lõpus, siis erakorraliselt saab volikogu ka suvel kokku kutsuda, kui selleks on piisavalt volinike hääli.

Taavi Aas teatas pressiteenistuse vahendusel, et peab Luige plaane üsna kummalisteks.

“Eesti poliitiline kultuur ei tunne sellist asja, et kellelegi avaldatakse umbusaldust lihtsalt sellepärast, et ootamatult on üks hääl juurde tekkinud. See on äärmiselt kummaline,” kommenteeris Aas Tallinna volikogu aseesimehe Mart Luige (Isamaa) tänaseid väljaütlemisi, justkui võiks juba suvel ühe lisahääle toel umbusaldust kavandama hakkata. “Viisakas oleks välja mõelda kasvõi näiliselt vähegi usutav põhjendus. Eriti seejuures, et eile võeti volikogus vastu järgneva nelja aasta eelarvestrateegia, mis sai toetushääli ka opositsioonist.”