Maastik lubab Saaremaa vallavolikogus võidelda pealetungiva ultraliberaalse, globaliseeruva maailmaga, nähtub erakonna pressisõnumist.

“Olen üdini isamaaline mees ja aastaid toetanud parempoolset konservatiivset poliitikat siiani erakonda astumata. Ultraliberaalse globaliseeruva maailma pealetung nii siin- kui sealpoolt ookeani peaks valvsaks tegema kõiki eestlasi, kellel veel meie rahvuse, keele ja kultuuri püsimajäämine on hinges," teatas Maastik.

Mart Maastik on ettevõtja, ta peab muu kõrval Saaremaal turismitalu. Viimased 11 aastat on ta osalenud omavalitsuste juhtimises Saaremaal.

Siiamaani on Maastik kuulunud opositsioonilisse valimisliitu Saarlane, mis paistab eraldiseisva tegevuse lõpetavat ja ühinevat hoopis Isamaa Erakonnaga.

Esimesed teated selle kohta tulid läinud aasta lõpupoole, kui selgus, et Isamaa erakonna Saaremaa piirkond ja valimisliit Saarlane asuvad läbirääkimistele, et minna 2021. aasta kohalikele valimistele vastu ühise nimekirjaga.

Isamaa erakonna Saaremaa piirkonna esimees Kaido Kaasik kirjeldas kahe seltskonnal ühisosa toona nii: “Valla ühinemine ja suund tsentraliseerimisele on inimesi võimust võõrandanud. Sündiva liidu eesmärk on Saaremaa vald inimestele tagasi anda.”

Valimisliit Saarlane tegi läinud kohalike omavalitsuste valimistel tubli tulemuse: nad jäid sotside ja Reformierakonna järel kolmandaks, said volikokku kaheksa häält. Isamaa erakonna, toonase IRL-i käis nii hästi ei käinud, partei jäi volikogust sootuks välja. Selles valguses oleks Saarlase valimisnimekirja alla neelamine kõigiti mõtestatud samm. Mida arvavad kujunenud olukorrast teised Saarlase liikmed peale Maastiku, pole esialgu selge.