Agukas ütles BNS-ile, et ettevõte loodab ühe pumpla töökorda saada esmaspäeva õhtuks ning see peaks olukorra tunnelis stabiliseerima ja võimaldama autodel sealt taas läbi sõita.

"Kui kaablivaras sai oma tegevusega kasu võib-olla 50-60 eurot, siis lõhkumisega tekitatud kahju kõrvaldamine läheb maksma kordades rohkem," ütles Agukas BNS-ile. Tema sõnul on praegu keeruline öelda, kui palju pumplate töökorda seadmine maksma võib minna. Agukase sõnul on Merko ehitus objekti maanteeametile üle andnud, seega peab tööde eest tasuma maanteeamet.

Harjumaal Tallinna-Narva maantee alguses Iru ja Loo vahelises tunnelis on liiklus esmaspäeva pärastlõunast alates üleujutuse tõttu raskendatud. Maanteeinfokeskus soovitab kasutada ümbersõiduks Maardu viadukti või Nehatu ristmikku.

Kohaliku teehoolduse esindaja sõnul on pump uues Iru-Loo tunnelis vähemalt korra ka eelnevalt katki läinud ja sarnane olukord tekkinud. "Siis sai asi kuskil viieks või kuueks korda, kui suurem liiklus pihta hakkas," ütles esindaja Delfile.