"Kui valimistulemus võimaldab asuda tööle linnapeana, siis olen kõhklematult valmis selle vastutuse võtma, sest pean Võru linna rolli maakonna arendamisel esmatähtsaks," lausus Kõiv IRLi pressiteates.

Tema hinnangul on maakonnakeskuse roll tõmbekeskusena suur ning linn peab senisest enam astuma praktilisi samme ettevõtluse soodustamiseks ja edendamiseks.

"Töökohad tulevad ettevõtlusest ning iga Võrumaa omavalituse roll peab olema keskenduda sellele, kuidas töökohti luua ja hoida, sest sellega on tagatud leib peredele, lapsed lasteaedadesse ja koolidesse, tulu kohalikele kaupmeestele," ütles Kõiv.

Maavanema sõnul peab Võru olema suunanäitaja ja ka eestvõtja, kelle ülesanne on tugevdada ka omavalitsuste koostööd.

"On selge, et Võrumaa on üks tervik ja selle arendamisse peavad panustama kõik omavalitused - koostöö vedamises on keskne roll maakonnakeskusel - Võru linnal. Pean koostööd maakonna tugevdamisel esmatähtsaks," rääkis Andres Kõiv.

Lisaks linnapeakandidaadile valiti IRLi Võru linna osakonnale uus esimees ja juhatus. Esimeheks valiti Tarmo Piirmann, kes on Võru abilinnapea haridus- ja sotsiaal-alal. Juhatusse valiti AS Eesti Pagari Lõuna regiooni müügiesindaja Taago Taaber ja aktsiaseltsi A.M.F Hulgi asutaja Ain Kilgast.

IRLi Võru osakonna esimehe Tarmo Piirmanni sõnul on uue juhatuse ülesanne on saavutada sügisel Võrus vähemalt sama hea valimistulemus, kui neli aastat tagasi, mil Võru linnakodanikud valisid volikokku viis IRLi saadikut.

"On selge, et Võrus on veel mõndagi korda saata - seda nii hariduses kui ennekõike ettevõtluse edendamises ja töökohtade loomises. IRLil on selge nägemus linna tulevikust ja selle arengu suunamisest järgmisel neljal aastal, mistõttu olen veendunud, et suudame need mõtted ka teoks teha," lausus Piirmann.

Osakonna esimehe hinnangul on IRLil Võrus lisaks tugevale linnapeakandidaadile ka tugev ja kogenud meeskond, kuhu on koondunud inimesed, kellel on kogemust nii ettevõtlusest kui avalikust sektorist, mis teeb võimalikuks nii ideede sünni kui nende elluviimise.

"Oleme selgelt võtnud suuna liikuda meeskonnana korralikule valimistulemusele, et jätkata tööd Võru inimeste hüvanguks. Me ajame tõsiselt Võru asja," ütles Piirmann.