"Praeguse julgeolekukriisi ajal on IRL-il esmalt hea meel selle üle, et valitsuskriis on lõppemas. Samas edastab Reformerakond eksitavat informatsiooni valitsuskriisi tekkimise põhjuste kohta. Reformierakond on varasemalt kaks korda lõhkunud koalitsiooni IRLiga või selle eelkäijaga, et aidata võimule Keskerakond. Nüüd tehakse sama asja sotsiaaldemokraatide abil," ütles Tsahkna Delfile.

Saadiku sõnul on kummaline on ka see, et Reformerakond heidab IRLile ette soovi tõsta lasteteotusi.

"Juhin siinkohal tähelepanu, et suuremat avatust lubanud ajutine valitsus ei ole öelnud sõnagi, kust leitakse raha sadadesse miljonitesse ulatuvate lubaduste katteks," ütles Tsahkna.

Samuti rõhutas Tsahkna, et tegelikult oli Reformierakond see, kes alustas sotsidega läbirääkimisi IRLi selja taga ning IRL tegi selge ettepaneku senise parempoolse koalitsiooni jätkamiseks, kuid Reformierakond otsustas viia läbi vasakpöörde ja aidata võimule sotsid.

Taavi Rõivas ütles Eesti Päevalehele antud intervjuus, et Reformierakond ei sulgenud ust IRL-i ees vaid alustas SDE-ga konsultatsioone eesmärgiga saada ettekujutus võimaliku ühisosa suuruse kohta.

"IRL võttis ise opositsiooni mineku hoiaku, tehes avalikkusele raskestimõistetavaid avaldusi ja esitades parlamendi menetlusse rahalise katteta ettepanekuid. Tunnistan, et nende selline käitumine üllatas mind. See ei ole see IRL, keda mina tunnen," ütles Rõivas.