"Võin öelda, et IRL-i valimislepingu kõigi punktidega valitsus töötab ning neid realiseeritakse koos reformierakonnaga samm-sammult," kirjutas Reinsalu sissejuhatuseks. "Mida valimisleping sisaldas? Suurima ülesandena seadsime sihiks viia Eesti uuele majanduskasvule. Majanduse areng on tagatis Eesti perede toimetulekuks. Eelmise aasta majanduskasv oli 7,6 %. Selle aasta majanduskasvuks prognoosib 1,7 % samas kui eurotsoonile üldiselt prognoosib Euroopa Keskpank 0,1% langust."

Reinsalu sõnul oli selle saavutamiseks eesmärgiks hoida riigieelarve tasakaalus. "Eelarve struktuurses tasakaalus 2014. aastaks on koalitsiooni strateegiline eesmärk, samuti pidasime vajalikuks toetada jõuliselt ettevõtlust et luua uusi töökohti. Meie poliitika valitsuses ei sisalda populistlikke kollaseid veste, vaid lähtub esiteks riiklike investeeringute võimendamisest - sel aastal rekordilised 1,25 miljardit eurot - , teiseks ekspordi toetamisest ja kolmandaks aktiivsete tööturumeetmete paketist," lisas IRLi juht. "Majanduse elavdamiseks pidasime lepingus vajalikuks ka maksukoormuse alandamist- maksukoormus suhtena skp-sse kukub 2013 aastast."

Reinsalu jätkab: "Teise lepingupunktina seadsime sihiks kehtestada tasuta kõrgharidus. Tegemist on kahtlemata selle valitsuse suurima reformiga. Lepingus oli kirjas: rahastame täiendavalt kõrgkoole nii, et avalikes kõrgkoolides oleks täiskoormusega eestikeelne õpe maksuvaba. Täpselt nõnda jõustubki kavandatud reform 2013 aasta sügisel. Me teeme seda seetõttu, et pakkuda võrdseid võimalusi, tõsta hariduse kvaliteeti ja tulemuslikkust. See on meie tasuta kõrghariduse tuum. Me ei lubanud seda, mille eest meid rünnati: ilma õppimata saab ülikoolis tasuta õppekohal olla."

Lisaks lubas IRL ka emapensioni. "Täpselt nii, nagu lepe ütleb, seda ka teeme. See eelnõu võetakse kevadel Riigikogus vastu. See on väärtusotsus, mille sõnum on see, et ema tööd lapse kasvatamisel ühiskond väärtustab läbi pensionisüsteemi. Sel nädalal esitas valitsus selle eelnõu riigikokku," täpsustas Reinsalu.

"Neljandaks: seisame kodukulude alandamise eest. See on tõsine küsimus paljudele perekondadele, arvestades maailmaturu sisendhindade tõusu. Mida konkreetset lepingus selle saavutamiseks nägime ette? Esiteks, üleriigilist kodude maamaksu vabastust. See jõustub 1.jaanuar 2013 aastal. See ei ole mitte pisiasi, vaid põhimõtteline väärtusotsus: lapsed sünnivad sinna kus on kodu. Ja kodu omamist me toetame, mitte ei karista. Teiseks, küttekulude vähendamiseks toetame korterelamute soojustamist . Veebruari alguseks on renoveerimislaenu väljastatud meie programmi järgi 391 korterelamule kogumahus 34,26 miljonit eurot. Keskmine maja suurus oli 2252 ruutmeetrit ning keskmine rekonstrueerimistöödega saavutatud energiasääst 39 %. See meede puudutab tänase seisuga vähemalt 33 000 inimest ning kindlasti EL-i järgmisest finantsperspektiivi vahenditest tuleb energiatõhususe meetmeid suurendada. 30 aprillil alustatakse eramajade rekonstrueerimistoetuste programmi esimese pilootkavaga, millega peaks saama toetust umbes 300 väikeelamut. Positiivse mõjuga on lasterikaste perede kodutoetuse kava, mille kaudu on tänaseks saanud toetust 1254 peret, keskmine toetuse määr on üle 6000 euro. Kolmandaks, monopolide hinnajärelevalve tagamine sõltumatu regulaatori poolt. Oleme alustanud ka Gazpromi monopoli lõhkumisega ja seaduse abil on konkurentsiamet blokeerinud Tallinna Vee hinnatõusu kava," jutustas Reinsalu, mõistes, et kodukulude kasv on olnud suur vaatamata IRLi ponnistustele. "Lubasime valimislepingus ka vastuseismist palgaarmeele ja astmelisele tulumaksule. Mõlemat asja Eesti Vabariigis ei kehtestata niikaua kui IRL on valitsuserakond. Eesti julgeoleku huvides suutsime saavutada sellest aastast riigikaitse kulude kasvu 2 %-ni."