Aseesimeeste valimistel võidutses Ergma

Aseesimeeste valimistel sai eelmisel korral kõige rohkem hääli Juhan Parts ja Ene Ergma jäi tema taha teisele kohale. Sel korral nende positsioonid aga vahetusid ja Ergma sai kõige rohkem hääli. Nii 2010. kui 2012. aastal sai Tõnis Lukas kolmanda koha ja seega ka kolmanda aseesimehe koha. Nii Jaak Aaviksoo kui Margus Tsahkna kandideerisid nii 2010. kui 2012. aastal aseesimeheks, aga mõlemal korral jäid kaotajaks. Sel korral proovis õnne ka Marko Mihkelson, aga tema sai aseesimehe valimistel teistest kõige vähem hääli. 31. jaanuaril valiti Mihkelson IRLi Harjumaa piirkonna esimeheks ja koos sellega ka erakonna volikokku. Teistesse erakonna valitavatesse kogudesse Mihkelson ei kuulu. 

Eestseisuse valimistel oli edukaim Tunne Kelam

IRLi eestseisuse 20 liikmest vahetus laupäevaste valimistega kaheksa liiget. Märkimisväärne on aga, et kaheksast uude eestseisusesse mittevalitud inimesest ei saanud mitte keegi valimistel lüüa, vaid kõik lihtsalt loobusid kandideerimast. Uuest eestseisusest välja jäänute nimekiri on omajagu kirju - sinna kuuluvad Marko Mihkelson, Urmas Reinsalu, Siim Kabrits, Indrek Raudne, Tiit Leier, Peeter Tulviste, Mart Nutt ja Lauri Vahtre.

Laupäeval eestseisusesse valituks osutunud uutest liikmetest olid Kaia Iva, Marko Pomerants, Toomas Tõniste, Annely Akkermann ja Andrus Saare kandideerinud ka eelmisel suurkogul eestseisusesse, aga ebaõnnestunult. Esimesel katsel said eestseisusesse sel laupäeval aga Aivar Kokk, Peeter Laurson ja viimasena ehk kõige väiksema häältearvuga lipsas sisse Eerik-Niiles Kross.

Sel korral sai eestseisuse valimistel kõige rohkem hääli Tunne Kelam, teisele kohale jäi Andres Herkel ning kolmandale kohale tõusis Liisa Pakosta. Kõik kolm said kaks aastat varem oluliselt kehvema tulemuse. Suurelt langesid aga Tõnis Palts ja Madis Kübar.

Esimeheks kandideerimine tasub ära

Liisa Pakosta ei olnud küll erakonna esimehe kohale kandideerides edukas, aga ta tegi südit kampaaniat ning kasvatas selgelt oma populaarsust erakonnas. Kaks aastat tagasi sai Pakosta ainsa naisena napilt eestseisuse liikmeks, aga sel aastal sai ta eestseisuse valimistel paremuselt kolmanda häältesaagi. Esimehe valimistel samuti Urmas Reinsalule alla jäänud Andres Herkel sai samuti eestseisuse valimistel senisest palju parema tulemuse. 

Naisi on natuke juurde tulnud

2010. aasta IRLi sisevalimised kinnitasid IRLi mainet, kus poistebänd võistles härrasmeeste klubiga ning naised on vajalikud peamiselt stenogrammi kirjutamiseks ja kohvi keetmiseks. Kuna aga tigedad sisevõitlused on tekitanud mõlemale poolele suuri kaotuseid, siis on osad poisid muutunud poliitilisteks laipadeks ja mõned härrasmehed viibivad poliitilises reanimatsioonis, mistõttu tülidest eemale hoidvatele naistele on kohti juurde tekkinud.

Kui IRLi eelmisse eestseisusesse valiti vaid Liisa Pakosta, siis sel aastal osutusid valituiks ka Annely Akkermann ja Kaia Iva. Nagu eespool mainitud, suutis ka Ene Ergma kasvatada oma populaarsust aseesimehe valimistel võrreldes konkurent Juhan Partsiga.