Endine Mart Laari kabinetiülem Ammas valutab arvamusloos südant Rahvaliidu kutsumise pärast koalitsiooni ning leiab, et Reformierakonna kunagised ideaalid on kadunud ja jäänud on vaid saamahimu ja ülbus.

Ammas kasutab peaminister Ansipi partei iseloomustamiseks ränki sõnu, mille esitähed annavad kokku sõnapaari „täielik pask.“ Nii iseloomustab Reformierakonda isamaaliitlase sõnul:
Tigedus
Ärihuvid
Isekus
Edevus
Lapsikus
Ignorantsus
Küündimatus
Pentsikus
Ahnus
Süüdimatus
Küünilisus

„Tahan lugejaile kinnitada, et minul ei ole IRLi liikmena mitte millimeetritki ühisosa Villu Reiljani, Tarmo Männi ega Endel–Haljand Susi Rahvaliiduga,“ kirjutab Ammas oma arvamusloos, kelle arvates on jutt ühisosast eemaletõukav ja jälk.

Ammase sõnul võib programme võrreldes leida endise Isamaaliidu ja Rahvaliidu seisukohtades sarnasusi, on tegelikkus midagi täiesti muud. “Ühel poolel on ideaalid, aatelisus, ka naiivsus, kui soovite. Teisel pool on kasuahnus ja kolhoosimentaliteet.”

Ammase sõnul ei käi Reformierakonnal mäng mitte Rahvaliidu valitsusse kutsumise ümber, vaid Rahvaliidu 10 000 liikme pärast.

„Mõtteviisis on need kaks erakonda ülisarnased. Miks aga minu erakond seda nõnda rahulikult sündida laseb — aru ma ei saa,“ valutab Ammas südant.