IRLi peasekretär Tiit Riisalo ütles eilsel pressikonverentsil, et Taavi Rõivas on keeldunud Partsiga avaliku vaidluse pidamisest põhjendades seda ajapuudusega. Seejärel võttis Riisalo ette Rõivase viimase aja tegemised ja leidis, et need pole nii olulised kui valimisdebati pidamine IRLiga. Ühe näitena tõi IRL esile peaministri kohtumise setudega nende uusaastapeol. "Loomulikult tuleb käia ka väljaspool Tallinna, kindlasti väga armsad inimesed, aga kas seda peab tegema just praegusel hetkel, kui võiks mõne ägedama debati ette võtta?" esitas Riisalo retoorilise küsimuse.

Setumaa Valdade Liidu juhi Margus Timmo sõnul tegi IRLi selline suhtumine setudel meele mõruks. "IRL on aastaid rääkinud, et nad hindavad setude pingutusi oma kultuuri hoidmisel ja aitavad Eestis ühel omanäolisel kultuurikillul elus püsida. Tänane iroonia muutis selle jutu tühjaks," ütles Timmo Delfile.

"Me oleme küll väike kultuur, kuid palume siiski lugupidamist ning mõistmist ääremaal elamise osas. Mulle on tulnud juba mitu kõnet, kus küsitakse, et mida see nüüd tähendas? Arvan, et seda peaks
selgitama. Üks ütleja küsis minult, kas kõik see, mis IRL on seni teinud või rääkinud on vaid poliitiline silmakirjalikkus?"

Vaata videot, kus IRLi peasekretär Rõivale setudega kohtumist ette heidab.