IRL lubas Riisalo sõnul lepingus valijaga seista kodukulude alandamise eest, et kodudega seotud kulud oleksid peredele jõukohasemad.

Tehtud tööde nimekirja alustas ta meeldetuletusega, et alates sellest aastast on kodualune maa maamaksuvaba. See jätab koduomanikele aastas kätte täiendavalt umbes 13 miljon eurot.

Alates 2010. aasta septembrist on korterelamud investeerinud soojuskindlamaks renoveerimisse riigi rekonstrueerimistoetuse abil 58 miljonit eurot.

Selle summa eest on soojuskindlamaks renoveeritud või renoveeritakse üle 500 kortermaja ning nende majade oodatav energiasääst on 40 protsendi. "See on väga arvestatav kokkuhoid küttearvetelt, mis on tänaseks puudutanud ligikaudu 40 000 inimest," teatas Riisalo. Selle aasta riigieelarves on ette nähtud täiendavad 10 miljonit eurot kortermajade sooja ja energiasäästlikumaks muutmiseks.

Lasterikaste perede kodutoetust on tema sõnul saanud ligi 1500 paljulapselist pere ligi 15 miljoni euro eest. Lasterikaste perede elamistingimuste parandamiseks on 2013. aastal sarnaselt 2012. aastaga kavandatud veidi rohkem kui 2,5 miljonit eurot.

Monopolide ohjeldamise seaduse võttis riigikogu vastu 2010 aasta augustis ning see jõustus 1. jaanuarist 2011. "IRLi algatusel vastu võetud monopolide ohjeldamise seadusega seati ranged piirid vee-, kütte- ja gaasimonopolidele ning need ettevõtted allutati konkurentsiameti kontrolli alla," selgitas Riisalo. Monopolidevastase seaduse mõju on tema sõnul, et konkurentsiamet tegi Tallinna Veele ettekirjutise veehinna alandamiseks.

"Eluasemega seotud kulud moodustavad Eesti perede püsikuludest
märkimisväärselt suure osa. IRL lubas selle probleemiga tegeleda ja käsitles valimistel kõrgete kodukuludega seotud temaatikat. Poliitikute kohus on adresseerida neid probleeme, mis inimeste igapäevaelu otseselt mõjutavad," lisas Riisalo.

Poliitikutel peab tema sõnul jätkuma julgust tegeleda ka ebamugavate teemadega. "Kahjuks ei ole teised erakonnad sel teemal omapoolseid lahendusi välja pakkunud. Opositsiooni rolliks kodukuludega tegelemisel on üksnes IRLi kritiseerimine. See aga ei vähenda kellegi sooja-ja elektriarveid," kritiseeris Riisalo.

Keskerakonna poolt organiseeritud meeleavaldust elektri hinnatõusu vastu tuleb tema sõnul käsitleda kui parteipoliitilist üritust, mille eesmärk on Keskerakonna poliitikute meediapilti saamine. "Keskerakonda tegelikkuses ei huvita, kuidas Eesti inimene toime tuleb," leidis Riisalo.

Ka riigieelarve menetlemise käigus väitis Keskerakond tema sõnul, et kasutavad venitamistaktikat ja ööistungeid elektri hinnatõusu vähendamise eesmärgil. Reaalsuses ei andnud Keskerakond aga kogu eelarve menetlemise käigus riigikogu menetlusse ühtegi eelnõu, mis elektri hinda vähendaks. Ka siis toimusid riigikogu ees meelavaldused elektri hinnatõusu vastu.