Reinsalu ütles, et peab fraktsiooni peamiseks ülesandeks olla püsivalt innukas erakonna poliitiliste eesmärkide saavutamisel, teatas IRLi pressiesindaja Rauno Veri.

"IRL täidab lepingu valijatega - tasuta kõrgharidus, emapension ja väikemad kodukulud on uue valitsuse selged sihid," lausus Reinsalu.

Ta meenutab, et vastavalt valijatega sõlmitud lepingule on IRLi ülesanne viia eelarve tasakaalu ja luua võimalused uueks majanduskasvuks, et luua uusi töökohti ja tõsta elatustaset.

"Valitsusliit loob kõigile võimekatele noortele võimaluse saada Eestis tasuta kõrgharidust. Selleks võetakse seadus koalitsionileppe kohaselt vastu 2011. aasta jooksul."

"Selleks, et väärtustada mitte ainult laste sünnitamist vaid ka kasvatamist, viime sisse emapensioni - ikka selleks, et meid oleks siin Eestimaal rohkem."

Koalitsioonileppe kohaselt kehtestatakse emapension 1. jaanuarist 2013, et väärtustada laste üleskasvatamist.

Urmas Reinsalu ütles, et on rahul, et IRLi ja Reformierakonna valitsusliit panustab haridusse, iibesse ja inimeste toimetulekusse.

Koalitsioonileppe kohaselt kaob alates 1. jaanuarist 2013 kodualune maamaks tiheasustusega piirkonnas kruntidelt 1500 ruutmeetri ulatuses ja hajaasutusega piirkonnas kuni kahe hektari ulatuses. Vastav seadus võetakse vastu käesoleva aasta jooksul.