Riisalo sõnul on IRLi nimekirja eripära see, et kõik IRLi nimekirjas olevad isikud on valituks osutumise korral valmis Euroopa Parlamenti tööle asuma. "Teiste erakondade kohta sama öelda ei saa," märkis ta.

"Oleme eelseisvate valimiste keskseks teemaks võtnud Eesti elatustaseme ja julgeoleku kasvu ning Putini korruptiivse mõjuvõimu vähendamise Euroopas," tutvustas peasekretär erakonna valimisplaani. "Seoses Ukraina sündmustega on hakanud inimesed mõistma, et Putini korruptsioon kahjustab meie julgeolekut ja elatustaset."

Riisalo sõnul on IRL-il viiest punktist koosnev plaan, mille abil vähendada Venemaa korruptiivset mõjuvõimu Euroopas ning tagada parem elatustase Eestis.

Euroopa Parlamendi valimiste eel läbi viidu küsitluse järgi eelistaks kõige suurem osa vastanutest ehk 17 protsenti hääletada Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poolt, ilmneb ERRi uudistetoimetuse poolt tellitud TNS Emori uuringust.

Reformierakonna, Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus on europarlamendi valimiste kontekstis võrdne.