"Tööturul toimetulek sõltub igast inimesest, aktiivsemad suudavad ise ettevõtlusega tegeledes aidata ka neid, kellele sobib paremini töövõtja roll," sõnas ta IRLi pressiesindaja teatel.

Iva peab kahetsusväärseks, et Eestis on erakondi, mis ei soovi kasutada neile inimeste poolt antud usaldust tööpuuduse tegelikuks leevendamiseks, vaid kasutavad seda ainult poliitilistes kampaaniates konkurentide halvustamiseks.

"Töötus ei ole teema, millesse suhtuda kergekäeliselt, solvates inimesi sellega, et neid meelitatakse pildistamiseks pikkadesse järjekordadesse või pannakse helkivates riietes ühistransporti kõigile vaatamiseks välja," ütles Kaia Iva.

Ta juhtis tähelepanu sellele, et möödunud kolme nädala jooksul on Eestis töötukassa statistika kohaselt vähenenud töötus juba rohkem kui pealinna propagandistlike ja suurte reklaamikuludega kampaaniate abil.

"Inimene ei võta end niisama töötukassas arvelt maha, sest kuigi tal kaob 6 või 9 kuu möödudes õigus saada töötutele mõeldud hüvitist, säilib tal registreeritud töötuna õigus tasuta ravikindlustusele. Seetõttu on ilmne, et pea 2000 inimest on paari nädalalaga leidnud enesele töökoha."

Kaia Iva peab kõige tähtsamaks uute töökohtade loomist - euro on vajalik ettevõtluse elavdamiseks, kuid loob üksnes eeldused uutele töökohtadele.

"Tegelike töökohtade loomiseks on vaja garantiide ja rahaliste toetustega aidata ettevõtluskeskkonda, mitte tõsta makse, toetada uute töökohtade loomist ettevõtluses ning tagada kõigile soovijatele võimalus täiend- või ümberõppeks," ütles Iva.

Naiskogu juht ütles, et majanduskriisi tagajärgede otsese leevendamise kõrval ei tohi unustada hoolitseda ka selle eest, et Eesti peredel säiliksid kodud.

"IRL seisab selle eest, et ajutistesse makseraskustesse sattunud inimesed ei kaotaks oma kodu, et vee- ja küttehinnad oleksid madalamad, et koduga seotud koormised oleksid väiksemad ja soodustused säiliksid. Riik peab vaatamata raskele ajale jätkama lasterikaste perede kodutoetuse programmi," sõnas Iva.

Kaia Iva valiti ka uuesti IRLi naiskogu juhiks

Täna IRLi naiskogu üldkogu järel kogunenud uus juhatus valis naiskogu juhiks riigikogu liikme Kaia Iva, asejuhtideks Liisa-Ly Pakosta, Kai Tennisbergi ja Reet Trei, teatas IRLi pressiesindaja.

Üldkogul osalenud 110 naist valisid uude juhatusse lisaks Ivale (77 häält) Pakostale (60), Tennisbergile (60) ja Treile (45) ka Riina Kitti (58), Krista Nõmme (57), Eve Võrgu (46), Anneli Heinsoo (43) ja Krista Dregeri (41).

Lisaks kuuluvad automaatselt juhatusse üle 30 liikmega klubide esindajad: Svetlana Baltina Tallinnast, Annely Akkermann Pärnust ja Linda Langus Tartust.

Üldkogul valiti ka naiskogu revisjonikomisjon, kuhu kuuluvad Marika Vanaküla (63 häält) ja Mari Suurväli (34).