Pärnu on esimene suur linn Eestis, mille linnapeakandidaadid on hakanud avalikuks tulema. Reformierakond esitas linnapea kandidaadiks riigikogu liige Andrei Korobeiniku. Isikliku valimisliiduga viimased kohalikud valimised Pärnus võitnud ja neli aastat linnapea olnud Toomas Kivimägi on samuti kinnitanud, et kandideerib valimisnimekirja eesotsas uuesti linnapeaks.

IRLi linnapeakandidaat Kross teatas, et Pärnul on tema arvates potentsiaal olla mitte ainult parim Eesti, vaid parim Läänemere ruumi linn. Nii elukvaliteedi, keskkonna kui elujõu poolest.

"Kahjuks on paljud pärnakad viimastel aastatel hääletanud jalgadega ja siinne elanikkond väheneb ja vananeb. Me peame selle arengusuuna ümber pöörama. Mulle meeldib presidendi üleskutse “Teeme Eesti korda”. Teen kõigile, kes Pärnut armastavad ettepaneku võtta siin linnas see töö enda peale. Meie tööks valimiste eel ja eriti pärast valimisi saab olema: Teeme Pärnu Korda” ütles Kross IRLi teatel.

Üldkogu valis esinumbri eelseisvateks kohaliku omavalitsuse volikogu valimisteks, linnaosakonna juhatuse ja juhatuse esimehe ning kinnitas juhatuse aasta tegevuskava ja valimisprogrammi põhiseisukohad.

Eerik-Niiles Kross saavutas poolehoiu nelja valimisnimekirja esinumbri kandidaadi hulgast. Laiapõhjalisuse põhimõttel moodustatud kaheksaliikmelise juhatuse esimeheks valiti Meelis Kukk ja liikmeteks Liina Hansen, Ago Kalmer, Marika Laidna, Andres Metsoja, Krista Nõmm, Peeter Prisk, Erik Reinhold ja Priit Sutt.

IRL näeb kõige tähtsama väljakutsena tuua inimesed tagasi kodulinna. Osakonna juhatuse tegevuskava tutvustades kirjeldas vastvalitud esimees Meelis Kukk nelja tööd neljaks aastaks: elanikkonna kasvule pööramine, linna arengusuutlikkuse tagamine, elukeskkonna mõistlik parendamine ja koostöö viimine uuele tasemele.

Täpsema tervikliku valimisplatvormi avaldab IRL Pärnu linnaosakond suve lõpus

Eelseisvatel valimistel on eesmärgiks saavutada valimisvõit ja üheksa kuni üheteistkümnekohaline esindatus volikogus.

IRL Pärnu linnaosakonna üldkogu toimus linnaraamatukogus laupäeval 09. märtsil ja sellest võttis osa 74 erakonna liiget.