"Kuulge punased (roosid) ja kommunismi-ihalejad, kes lehe kaudu üritavad mehelikkust alla suruda. Kommunism on utoopia, kas ei ole ajaloost veel õppinud? Ja jätke kaitseliit ja kaitsevägi ükskord juba rahule. Alles see oli, kui nõudsite kaitsekulutuste viimist 1%-le SKP-st. Nüüd on vaja hakata Eesti mehi kohitsema sallivuse sildi all. Mõista on vaja, miks inimesed hirmu ajel nii käituvad ja maha rahustada, alternatiive näidata. Mitte kõiki kommunistideks kohitseda," kirjutas Solman.

Jääb segaseks, miks Solman teemasse kommunismi sisse toob. Üks võimalik ajend tundub olevat riigikogu väliskomisjoni liikme Eerik-Niiles Krossi (RE) arvamusavaldus. Kross rääkis nimelt esmaspäeval Delfile, et Odini sõdalased proovivad ajada lõhet politsei, kaitseliidu, kaitseväe ja rahva vahele, ja lisas, et selline tegevus teenib ühe välisriigi huve.

"Kui Eesti inimestel on massilisest rändest tingitud hirmud ja need hirmud on hangitud meie enda meediakanalites edastatu vahendusel, siis ei ole viisakas neid hirmude pärast halvustada, sildistada ega mõnitada. Odini liikumine on siiski tagajärg. On üsna loomulik, et infopuuduses inimesed hakkavad ise lahendusi otsima, kui jääb mulje, et elanikkonna kaitse ei pruugi olla piisav," ütles Solman oma postitust selgitades Delfile.

"Kui kutsutakse üles sallivusele, siis ei tohiks olla silmakirjalik, vaid tuleks sallida ja mõista meie ühiskonnas kõiki ilminguid, kõiki inimesi ja anda toimuvale loogiline, selgitav ja mõista püüdev tähendus," lisas Solman, kelle hinnangul on odinlastega liitunud kaitseliitlaste ja kaitseväelaste halvustamine sildistav ja solvav. "Arvan ka, et nende organisatsiooni liikmetele demotiveeriv," lisas ta.

"Eriti peaksid seda meeles pidama eestkõnelejad ja arvamusliidrid, kes on viimaste kuude jooksul nõudnud enamat sallivust, aga samal ajal karistusi neile, kes julgevad midagi peavoolust teistmoodi arvata," viitas Solman ilmselt SDE esimehele Jevgeni Ossinovskile, kelle sõnul tuleks kaitseväelaste ja -liitlaste omaalgatuslikesse ja rassistlikesse jõukudesse kuulumine üheselt hukka mõista.