Erakonna eestseisusesse kuuluv Juhan Parts ütles pättide erakonda vastuvõtmise skandaali kommenteerides, et see oli kõigile väga hävitav uudis, ning tõdes, et praeguseks kellaajaks peaks olema need inimesed parteist välja arvatud. "Pärnu piirkond on üritanud seda olukorda seletada ja meid ka huvitab see, sest erakond ei saa põhikirja järgi selliseid inimesi vastu võtta," ütles Parts.

Samuti eestseisusesse kuuluva Liisa Pakosta sõnul on küsimus palju laiem ning Pakosta meenutas, et kui teda võeti kunagi liikmeks, siis kutsuti ta välja, vesteldi temaga jne. "See kultuur peakski selline olema. See on normaalne demokraatia, nagu näha tahame. See, et midagi nii jälki juhtus, näitab, et erakond, või mõned selle liikmed, ei ole õppinud," leidis Pakosta. "Loodan, et Sander Kilk võetakse erakonna aukohtu poolt ette ja toimub puhastamine," lisas Pakosta.

Tõnis Palts lisas, et tal on olemas ettekujutis sellest, kellel neid inimesi erakonda vaja oli, kuid seda ta ei avalda veel. "Siin lisaks Liisale, et probleem on natuke suurem. Kui erakonnas on 10 000 liiget ja kui neli-viis meest vaid erakonda juhivad, siis need asjad juhtuvad," leidis Palts. "See on ämbri küsimus, et ühe korra astud, siis jah, aga kui juba teist korda, siis tekib küsimus, et kuidas see võimalik on. Oleks pidanud vahepeal ikka õppima midagi," lisas Palts.

Rääkides erakonna tulevikust, leidis Liisa Pakosta, et erakonnas on sisulisemate otsuste asemel hakatud tegema rohkem tehnilisi otsuseid. Nimelt olevat enne valimisi erakonnas arutatud sisuliselt maailmavaate üle, aga pärast valimisi vaid selle üle, milline erakond mida endale saab ja koalitsioonileppesse sisse kirjutab.

Tõnis Palts leidis aga, et erakonnas tegelikult ei ole üldse kaasatust. "Parts tegi programmiga hullumeelse töö ja isegi juhatuse liikmed ei ole Partsi programmi lugenud. Ma olen küsinud ja see ei ole ainult meie probleem," rääkis Palts. "Nii ei teagi valijad ega liikmed, mis nägu erakond on," lisas Palts.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et IRL on teist korda samas ämbris ning viimase kuu jooksul on erakonda vastu võetud kriminaalse taustaga inimesi.