"Täna on see päev, kui me peame vaatama peeglisse erakonnana. Me oleme raskes olukorras, seda pole mõtet salata. Mis mind teeb veel murelikumaks, on see, et oleme väärtuskriisis. Selle tõid eelmisel nädalal toimunud sündmused eriti eredalt esile," rääkis Tsahkna erakonnakaaslastele.

"Oleme kaotanud valimistel toetust, aga meil on olemas meie väärtused ja maailmavaade, täpselt nii, nagu see oli olemas meie asutamise alguses. Mida peame tegema? Enne kui saame minna edasi, vedada kaasaegset rahvusriiki, enne peame korda saama asjad erakonna sees," rõhutas Tsahkna.

"Peame tegema platsi puhtaks kõigest sellest, mis on võõras meie väärtustele, poliitilisest manipuleerimisest, ebaausatest võtetest, poliittehnoloogiast, mis on varjutanud meie näo, mis on meie sees olemas," rääkis Tsahkna ning lubas sellega esimeheks saades tegeleda.

Tsahkna märkis, et on sisedemokraatiat puudutava osas teinud erakonna juhatusele ettepaneku. "Olen kindel, et järgmine suurkogu viib need muudatused ellu, et ei peaks enam häbenema, kuidas mõni liige üritab ära kasutada erakonna põhireegleid, et saada tulemust, mida muidu ei saavutaks."

Minister sõnas, et hoolimata tulemusest valimistel on IRL valitsuses, tema sõnul pole võimalik ilma IRLita isamaalist valitsust moodustada.