“Juba see, kui laialdaselt on keskfraktsiooni liikmeid istutatud linna äriühingute ja sihtasutuste nõukogudesse, kust tiksuvad neile iga kuu arvestatavad summad, näitab, kui oluline on ühe keskerakondlase rahakoti jaoks iga lisakroon,” ütles Nikolai Stelmach IRL-i fraktsioonist. Vitsut ei võtnud eelnõu istungi päevakorda, teatas Delfile IRL-i fraktsiooni nõunik.

”Vitsut, kes on samaaegselt volikogu esimehena ka keskfraktsiooni juht, loomulikult teab oma fraktsiooni liikmete hingeelu. Ilmselt mõistab ta, et andes rohelise tule volinike hüvitise külmutamisele, keskfraktsiooni liikmed seda talle ei andesta ja hääletavad peatsel usaldushääletusel umbusalduse avaldamise poolt.”

Stelmachi arvates on küüniline, et keskfraktsiooni liikmete isiklik rahulolu ja seeläbi Vitsuti ametis püsimine tagatakse Tallinna maksumaksjate rahaga.

“Praegusel raskel ajal peavad kulusid kokku hoidma nii riik kui pealinn,” sõnas Stelmach. “Isegi paljukirutud riigikogulased on lõpuks läinud oma palkade ja esindustasude kallale. Raske uskuda, et sama toimuks lõpuks ka Tallinna volikogus, kuna maksumaksja taskust võetava rahaga on vaja õlitada keskerakondliku hääletusmasina mutreid.”

Opositsiooni detsembris algatatud eelnõu kohaselt jääks linnavolinike igakuine hüvitis, mis ulatub poole keskmise palgani, 1. märtsil ära. Kui sel sügisel valitakse uus suurem, 79-liikmeline volikogu koosseis, siis hüvitise määr isegi langeb.

Hetkel on Tallinna volikogu liikme hüvitise summa 5630 krooni kuus, millest arvatakse maha tulumaks.