Partei tegevjuhi Tiit Riisalo sõnutsi on ostja soovil kokku lepitud konfidentsiaalsuses. „Nad on tagasihoidlikud eraisikud ega soovi avalikustamist,” lausus Riisalo, kelle teatel ei kommenteerita ka ostuhinda, kirjutab
.

Kuna Riisalo rohkemat ei avalikustanud, pöördus Eesti Päevaleht IRL-i esimehe Mart Laari ja peasekretäri Ken-Marti Vaheri poole. Vaid kahe nädala eest Keskerakonna majamüügi uudise valguses viitas IRL-i liige Madis Kübar tehingu puhul ühtlasi skeemitamise kahtlustele.

Parteijuhid eile Eesti Päevalehele vastamiseks aega ei leidnud. Päevalehele teadaolevalt ei ole majamüügi üksikasjadega kursis isegi partei juhatus ehk IRL-i keelepruugis eestseisus.

IRL-i vaikimine valmistab ilmselget heameelt pahatihti kinnisvaraga kimpus olevale Keskerakonnale, mille peasekretär Priit Toobal leidis eile, et riigi vahenditest elav erakond peaks olema oma tegemistes avatud.

„Meie küll teavitasime oma Tartu maja müümisel selle ostjast ja ka müügihinnast,” selgitas Toobal. „Kui nemad seda välja öelda ei taha, siis ju neil on seal midagi varjata,” lõpetas ta.