Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu loeb Eesti väljumiseks majanduskriisist peamiseks prioriteediks eelarve tulude ja kulude tasakaalustamist ning programmide käivitamist tööpuuduse vastu võitlemiseks.

Selleks IRLi volikogu:

1. Peab vajalikuks võtta 1. juuliks vastu täiendused 2009. aasta eelarvesse, tõmmates eelarvet kokku vähemalt 6,5 miljardi krooni ulatuses. Selleks on möödapääsmatu samaks ajaks vastu võtta ka IRL ja Reformierakonna poolt esitatud muudatused töölepingu seadusesse, mis parandaksid Eesti eelarvepositsiooni 1,1 miljardi krooni võrra.

2. IRLi volikogu ei pea vajalikuks Rahvaliidu kaasamist IRLi ja Reformierakonna valitsusse, sest koalitsiooniläbirääkimised näitasid, et nende osalus valitsuses ei suurenda IRLi peamise prioriteedi - eelarve
tasakaalustamise elluviimist.

3. IRLi volikogu võtab teatavaks Erakonna Eestimaa Rohelised pöördumise, millega avaldatakse valmisolekut toetada vähemusvalitsuse otsuseid eelarve tasakaalustamiseks, pidades vajalikuks alustada Erakonnaga Eestimaa Rohelised vastavasisulisi konsultatsioone.

IRL kutsub praegusel keerulisel hetkel kõiki erakondi lähtuma eelkõige Eesti rahvuslikest huvidest, et võimalikult kiiresti võtta vastu otsused, mis elustaksid majandust ning hoiaks töökohti. Erakondlike huvide kompromissitu kaitsmise asemel on poliitikute kohus anda Eesti inimestele lootust, et rasketest aegadest tuleb Eesti välja tugevamalt, kui enne. Eesti on varem suutnud rasketel aegadel teha õigeid otsuseid. Me suudame seda ka praegu.