“Valimiskampaania läheb teravaks vaid siis, kui debatt muutub isiklikuks või omadussõnadest saadetuks,” ütles Delfile IRLi pressisekretär Rauno Veri. 

“Tunneme head meelt selle üle, et valimiskampaania hakkab järjest rohkem keskenduma tegelikele probleemidele, mitte aga isikutele. Ja siin on vaidlused ju loomulikud,” kinnitas ta ning tõi näiteks Reformierakonna idee üleminekust palgaarmeele.

“IRL astus sellele ühemõtteliselt ja selgelt vastu. Nüüdseks on Reformierakond  Mati Raidma suu läbi teatanud, et nad ei kavatse palgaarmeele üle minna, kuid vastavad punktid nende valimisprogrammis on segased. Me ei saa kindlad olla, et selle ideega valimiste järel ei jätkata. Seetõttu on see teema jätkuvalt ka arutelu all.”

IRL omalt poolt on käinud välja idee emapensionist. Reformierakond on sellele vastu. “Usun, et vastav arutelu on ühiskonnale oluline ja loodame, et valimiskampaania käigus saavad mõlemad pooled oma
seisukohti seletada,” leidis Veri.

Arutelu all on ikndlasti ka tasuta, s.t. õppemaksuta kõrghariduse küsimused. IRL ja Reformierakond on siin ühisel arvamusel, et praegune süsteem, kus osa tudengeid õpivad tasuta ja teised tasuvad õppemaksu pole efektiivne. Küsimus on selles, kuidas seda muuta, selleks et tagada, et keegi ei jääks Eestis rahalistel põhjustel hea hariduseta.  “Seegi arutelu on Eesti ühiskonnale olulne,” kinnitas Veri.

“Kindlasti kerkib kampaania käigus üles teisigi küsimusi, mida tuleb arutada. Samas tuleb meeles pdada, et peamistes küsimustes oleme samal arvamusel. Mõlemad seisavad näiteks eelarve tasakaalu viimise eest, kuigi seni pole Reformierakond toetanud IRL ettepanekut vastav säte põhiseadusesse kirjutada.”