IRLi peasekretäri Tiit Riisalo sõnul hakkab erakond küsitlust ja sellega kaasnevat teavitust läbi viima alates sellest nädalast. „Küsitluse ankeet saadetakse postiga laiali mai alguses ning IRLi kodulehel on võimalik küsitlusele vastata juba praegu. Küsitlusele saab vastata suve lõpuni,“ ütles Riisalo IRLi pressiteates.

„Küsitluse läbiviimisse on kaasatud IRLi piirkonna ühendused ning kohalikud poliitikud. Pöörame erakonnana suurt tähelepanu inimeste kuulamisele ja otsesuhtlusele. Inimeste käest otse arvamuse küsimine on vaieldamatult kõige vahetum viis teada saada, mis on kohalike inimeste ettepanekud ja mured konkreetses omavalitsuses. Küsitluste tulemusi kasutab erakond oma kohalike valimiste programmi koostamisel,“ lisas Riisalo.

Sarnast üle-eestilist küsitlust ja inimeste kuulamist kasutas IRL juba 2011. aasta riigikogu valimiste eel ning toona vastas küsimustikule ligikaudu 60 000 inimest. Küsitluse tulemuste põhjal valmis erakonna valimisprogramm, mis adresseeris vastajate poolt enim välja toodud probleeme.