Küsimusele, miks on Tallinn otsustanud levitada ajalehte, mis on loodud informeerima tallinlasi sündmustest, mis toimuvad Tallinnas, väljaspool pealinna, vastas toimetaja, et paljudel tellijatel pole raha ajalehe ostmiseks või tellimiseks, teatas IRLi Tallinna linnavolikogu fraktsioon.

„Kuigi Tallinnal selleks otsene kohustus puudub, on linn siinkohal ulatanud taas abikäe kehvema sissetulekuga inimestele kõikjal Eestis,“ seisis Õunmaa vastuses. Toimetaja lisas, et sarnaselt pakub linn sotsiaalteenuseid supiköögis, ööbimist kodutute öömajas jne.

„Olenemata asjaolust, et nii Pealinna kui Stolitsat on viimaste kuude jooksul tasuta konteineritest leida üle Eesti, ei pea Õunmaa leviku ning maksumuse avalikustamist otstarbekaks, kuna tellimusi on palju,“ ütles Tallinna Linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Tarmo Kruusimäe.

„Toimetaja vastustest võib välja lugeda, et lehtede väljaandmiseks kulutab linn maksumaksja raha nagu ise tahab, ega ei pea leviku ja selle kulude kohta väljaspool pealinna avalikkusele aru andmist otstarbekas,“ ütles Kruusimäe. „Kuigi Õunmaa räägib 9000 tellijast väljaspool Tallinna, on ajaleht Pealinn ja Stolitsa siiski leitavad erinevate Eestimaa linna kaubanduskeskustest tasuta konteineritest.“

IRLi fraktsiooni hinnangul on Pealinna ja Stolitsa üleriigiline levitamine Tallinna maksumaksja raha tahtlik kuritarvitamine. Kruusimäe sõnul jätkab IRL kindlasti propagandalehtede väljaandmise kulude uurimist.