IRLil on Reinsalu sõnul kohalikke valimisi vaadates üsna hea positsioon, sest IRLi kuulub ligikaudu 100 erinevat omavalitsusjuhti – vallavanemaid, linnapäid ja volikogude esimehi.

IRLi huvi on Tallinnas linna juhtimiskultuuri muutmine ja elukeskkonnas seatud prioriteetide ümbervaatamine. "Näeksin hea meelega seda, et Savisaar ja Keskerakond puhkaks linna juhtimisest jalga," ütles Reinsalu Delfile.

See eeldab, et täna linna juhtimisega mitte tegelevad parteid oleksid kohalike valimiste eel ja võimaliku koalitsiooni moodustamisel võimelised Tallinnas koostööd tegema. IRL on kinnitanud oma valmisolekust seda koostööd teha, ka Reformierakond suhtub sellesse pigem soosivalt, küsimärgiks on sotsiaaldemokraadid. Millise valiku nemad langetavad?

Reinsalu tahaks näha, et IRLi positsioonid tugevneksid ka Pärnus, Tartus, Viljandis kui teistes suuremates maakonnakeskustes. "Oluline on, et valijatel oleks võimalikult paljudes kohtades võimalik toetada IRLi poliitikat," lausus Reinsalu.

Ka Narvas ja teistes Ida-Virumaa erinevates omavalitsustes peab inimestel olema võimalus hääletada poliitika poolt, mis erineb seal seni aetud poliitikast.

Kohalike valimiste puhul usub Reinsalu, et keskne küsimus on seotud sellega, mis on inimeste huvi ka üleriigilises poliitikas – see puudutab inimeste toimetulekut, sissetulekut ja avalikke teenuseid, mida omavalitsused peavad pakkuma. Ennekõike tähendab see hoolekannet, lasteaedasid ja haridust.

"Selles vallas oleme alustanud programmi koostamist ja kavatseme välja pakkuda raamprogrammi, millistest põhimõtetest ja väärtustest lähtudes meie omavalitsusliidrid kohalikes kogukondades asju ajades poliitikat teostavad," teatas Reinsalu.