„On iseloomulik, et viimase aasta jooksul transpordiametit juhtima pandud Andres Harjo, munitsipaalpolitsei ameti etteotsa nimetatud Kaimo Järvik ja nüüd siis maa-ameti juhataja kt Tiit Mäger on kõik Keskerakonna liikmed aastast 1998,” sõnas IRL linnavolikogu fraktsiooni esimees Matti Tarum erakonna teatel.

Et tegu pole juhuse, vaid teadliku kaadripoliitikaga, näitab Tarumi hinnangul asjaolu, et maa-ameti juhataja kohusetäitjaks ei nimetatud kumbagi ameti juhataja koosseisulisest asetäitjast, kes pealegi ei kuulu ühtegi erakonda.

„Ilmselt peab Keskerakond ärihuvide risttules tegutseva maa-ameti juhtimist ustavate parteilaste poolt eriti tähtsaks, mida Savisaare teada-tuntud kontrollivajadus ainult võimendab,” märkis Tarum. „Seejuures on eriti kahetsusväärne, kui kõrvale tõrjutakse mittepoliitilised spetsialistid või seostatakse nende töökoht erakonda astumisega.”

Viimasele võimalusele viitab äsja abilinnapea kohale lennutatud Eha Võrgu karjäär, kes tegutses aastaid maa-ametis mittepoliitilise ametnikuna, küll aga liitus eelmisel sügisel Keskerakonnaga.