IRL ei nõustu sellega, et valitsusliit tahab võtta lastega pensionäridelt neile seadusega juba antud õiguse vanemapensionile. See samm on ei ole aus, sest on vastuolus õiguspärase ootusega. See samm on ebaõiglane, sest see pensionilisa arvestab tööpanusena ka laste kasvatamist. "Tegemist äärmiselt kehva pretsedendiga kõigi lastega perede ja eakate jaoks,“ rääkis Reinsalu.

Reinsalu rõhutas, et koalitsioon jäi esmapäeval jäigalt selle juurde, et vanemapensioni edasilükkamise seadus jääks riigikogu menetlusse. „Tahame omapoolse protestiga kutsuda valitsusliitu üles oma seisukohta ümber vaatama ja anda valitsusliidule võimalus loobuda oma plaanist lükata vanemapension edasi,“ ütles Reinsalu.

„Kui Taavi Rõivas ühelt poolt teatab pidulikult, et eelarves on raha 40 miljonit eurot üle, siis on põhjendamatu taolist pensionite vähendamist läbi suruda. On ilmne, et valitsus üritab oma ebarealistlikke lubadusi täita lastega pensionäride arvelt,“ rääkis Reinsalu.

Reinsalu lisas, et IRL toetab riigikogu päevakorras olevate positiivsete küsimuste arutelu ja kohe on võimalik nende positiivsete asjade juurde minna, kui valitsusliit muudab oma seisukohta vanemapensioni osas.

„Vanemapenisoni edasilükkamine võtab kolme aasta jooksul 226 000 pensionärilt 86 miljoni eurot neile ette nähtud pensioniraha. Keskmise lapsevanema jaoks tähendab see 120 euro suuruse lisapensioni saamatajäämist aastas, mis teeb üle 360 euro kolmeaastase perioodi peale,“ rääkis Reinsalu.

Tema sõnul on lapsi kasvatanud vanema pension väiksema tööstaaži tõttu madalam, mistõttu kehtestati IRL-i ettepanekul 2012. aastal vanemapension, et lapsevanemad saaksid lapse kasvatamise tõttu töölt puudutud aja eest pensionilisa.