Siseminister Ken-Marti Vaher andis täna IRL-i fraktsioonile ministeeriumi poolse ülevaate sisekaitseakadeemia uue õppehoone rajamise võimalikest alternatiividest. IRL-i fraktsioon asus seisukohale, et peab õigeks rajada sisekaitseakadeemia uus õppehoone Ida-Virumaale. Akadeemias õpiks 1100 üliõpilast, lisaks koolitataks akadeemias täienduskoolitustel riigiametnikke, teatas erkond.

„Sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale viimine oleks kaalukaim regionaal- ja julgeolekupoliitiline samm Ida-Virumaal Eesti vabanemise järel. Eesti Vabariiki peab Ida-Virumaal rohkem olema. Olgugi, et odavam oleks uus sisekaitseakadeemia õppehoone rajada Harjumaale või Tallinnasse ei saa me lähtuda praegusel juhul üksnes ökonoomsuse aspektist. See on põhimõtteline otsustamise koht, kas riik suudab midagi tõsiseltvõetavat Ida-Virumaal ära teha või mitte. Samuti avaldab see samm positiivset mõju kogu regiooni majanduse elavdamisele,“ ütles Reinsalu.

Reinsalu sõnul tuleb sisekaitseakadeemia Ida-Viirumaale rajamiseks raha leida järgmisest EL-i finantsperspektiivist. „Peame üheselt mõistma, et see tähendab palju rohkemat kui üksnes õppetingimuste loomist. Sisekaitseakadeemia edukas Ida-Virumaale viimine eeldab õppejõudude ja õpilaste elu-ja vabaaja keskkonna välja arendamist ning ka vajalike tugiteenuste koondamist,“ lisas Reinsalu.