Tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil teatas abilinnapea Kalle Klandorf, et elektrihinna tõusu tõttu kavatseb linn aasta lõpuks välja lülitada 52 000-st tänavalambist 10 000. Hetkel on välja lülitatud juba 5000 lampi.

"Linnavalitsuse otsusega muudetakse pimedaks, ohtlikuks ja liiklemiseks ebamugavaks 20 protsenti seni valgustatud tänavatest. Tänavavalgustus maksab linnale aastas ligi 6 miljonit eurot. Elektrienergia edastamise võrgutasu 13-protsendiline tõus selle aasta alguses tähendab, et linn ei leidnud eelmise aasta valgustuse taseme hoidmiseks 0,8 miljonit eurot. Seda on ligi kolmandik Tallinna Televisiooni eelarvest, mis erinevalt Tallinna tänavatest on alati valgustatud," ütles Kübar.

Kübara sõnul peegeldab antud otsus linnavalitsuse hoolimatut suhtumist oma kodanikesse. "Tallinna maksumaksjana on mul õigus liigelda puhastel, remonditud ja valgustatud tänavatel. Elanikel on vaja turvatunnet, aga mitte küsitava väärtusega meediakanalit. Kas järgmise sammuna kavatseb linnavalitsus eelarveaukude lappimiseks vähendada koolide ja lasteaedade lahtiolekuaegu kolmele päevale nädalas?" küsis linnavolinik.