Arupärimises palutakse esitada argumendid, mis kallutasid linnavalitsust lubama rallit ühes kiiruskatsetega, kaaludes üles tallinlaste harjumuspärase elukorralduse ja kesklinna elanike kodurahu, teatas Delfile fraktsiooni pressiesindaja.

“Tallinna kesklinna liiklus on tipptunnil on äärmiselt pingeline, ristmikud töötavad läbilaskevõime piiril ja ka väiksemgi takistus tekitab häireid liikluses,” sõnas linnavolinik Epp Alatalu. “Samas rajatakse linnavalitsuse õnnistusel Vabaduse väljakule võistluse-eelne ralliautode park, antakse linna peaväljakult 30-sekundilise intervalliga start saja kolmekümnele rallimasinale ning korraldatakse kiiruskatse läbi miljööväärtusliku Kassisaba asumi.”

Linnavolinik Alatalu hinnangul on tõenäoline, et ralli põhjustab 4.mai õhtupoolikul Tallinna kesklinnas ja selle ümber liikluskaose, millest tekkivat stressi võimendab kiiruskatseid sooritavate ralliautode möirgamine.

“On ilmekas, et rallit ja kiiruskatseid lubas korraldada Savisaare linnavalitsus, mitte aga rohelise eluhoiaku poolest tuntud Jüri Ratase juhitud linnavõim,” lausus Alatalu. “Ilmselt mängib Savisaare puhul rolli asjaolu, et ralli toimub suuresti kontserni Koger&Partnerid firmaüritusena, mille õnnestumise nimel ei kõhelda lörtsimast rohelise pealinna ideed, rääkimata linnaelanike närvide rikkumisest.”