Tarum leiab, et puhtinimlikult peaks Panovi rahule jätma, võimaldamaks tal oma eluga edasi minna. “Kindlasti ei ole Panov ära teeninud seda, et temast hakkaksid kirjutama raamatut Inno ja Irja. Ennem võinuks raamatu tellida Ivo Parbuselt, kelle kirjutised vähemasti ei tekita jälestust ning kel praegu vahi all viibides nagunii aega lahedalt käes.”

Tarum tõdes, et muutes Panovi nime ilma tema nõusolekuta Keskerakonna kaubamärgiks, näitab Savisaar üles täielikku hoolimatust oma erakonnakaaslase suhtes. “Vaieldamatult on Panov kannatanu, sest tema puhul on rikutud õigust kiirele kohtupidamisele,” lausus Tarum. “Lõpuks peab Panov elama kogu ülejäänud elu teadmisega, et kohtusaaga lõppes lahenduseta – ei mõistetud teda süüdi ega õigeks. Sellist saatust ei soovi küll kellelegi.”

Tarumi meenutuse kohaselt tõdes linnavolikogus panovipäeva eelnõu algatanud Andres Kollist, et tema isiklikult pole Panoviga uuest tähtpäevast kõnelnud ega tea Panovi seisukohta.

“Juba see tõik näitab, et Savisaar kasutab Panovi julmalt ära, loomaks oma valijatele muljet Eestist kui politseiriigist,” ütles Tarum. “Kas Savisaar tõesti arvab, et andes eelmisel aastal Panovile Tallinna teenetemärgi, on ta sellega ostnud endale Panovi nime ekspluateerimise õiguse?”