Aateerakond IRL ütleb enda majandusaasta aruandes, et erakond jätkas 2011. aastal tunamullu alustatud kulude kokkuhoiu programmi. Muuhulgas müüs partei erakonnale kuulunud kinnistu Wismari 11 ehk erakonna peakontori Vene ärimees Anton Soldunovile. See tehing tehti mullu aprillis.

Aasta lõpuks võis IRL tõdeda, et kulude kokkuhoiu programm viis soovitud tulemuseni – erakonna majandusseis on stabiilne, võlgnevused ja laenud on tasutud. IRL-i palgal oli 2011. aastal keskmiselt viis töötajat. Töötajatele arvestati aruandeperioodil töötasu 100 030 eurot, milles sisaldub ka sotsiaal- ja töötuskindlustusmaks. Seda on umbes poole vähem kui aasta varem.

Nimelt oli veel 2010. aastal partei palgal keskmiselt kokku 11 inimest. Nende töötasu oli kokku 3,4 miljonit krooni, selles summas sisaldub ka sotsiaal-ja töötuskindlustusmaks.

Riigikogu kantselei pressiteenistuse töötaja Gunnar Paal aitas kokku panna täpse nimekirja IRL-i inimestest, kes eelmisel aastal partei riigikogu fraktsioonis tööle hakkasid. Nendeks olid Teele Holmberg (nõunik, alates 11. aprillist 2011), Kati Kuusk (nõunik-sekretariaadijuhataja, alates 13. aprillist 2011), Heleri Pent (nõunik, alates 19. aprillist 2011), Vitali Gaitšonok (nõunik, alates 1. juunist 2011-31. märts 2012), Kaido Kukk (nõunik, alates 8. juunist 2011) ja Gerrit Mäesalu (nõunik, alates 13. juunist 2011).

Kati Kuusk oli varem haridus-ja teadusministri Tõnis Lukase nõunik. Heleri Pent töötas ka enne mulluseid valimisi riigikogu fraktsioonis. Ta vabastati 26. märtsil 2011, kuid värvati uuesti fraktsiooni tööle sama aasta 19. aprillil.

Mullu jaanuaris kirjutas Postimees, kuidas tollal rahanappusega kimpus olnud IRL tegi 2010. aastal otsuse: kuna erinevate piirkondade kontorite töötajaid on kallis ülal pidada, tuleb võtta suur osa inimesi tööle riigipalgale. Samal ajal aga jätkavad need inimesed töötamist erakonna heaks.

Mitmest erinevast Toompea allikast tuli Postimehele samal ajal ka vihje, et IRLi toonane peasekretär Ken-Marti Vaher aitas parteikaaslasele, riigikogu esimehele Ene Ergmale uut sekretäri otsida. Spiikri kauaaegne diplomeeritud sekretär Riina Renser lahkus ametist ning uueks sekretäriks sai Kädli Riitsaar.

Samal aastal, kui Riitsaarest sai riigi teise inimese, vajadusel riigipea Toomas Hendrik Ilvese asendaja, Ene Ergma sekretär lõpetas ta Tallinna Ülikoolis klassiõpetaja eriala ning sai haridusteaduse magistriks. Tema kõrvaleriala oli parandusõpe.

Päikeselaste Eelkooli veebiküljel, „Meie õpetajate“ veerus iseloomustatakse Ene Ergma klassiõpetaja haridusega sekretäri järgnevalt: „Kädli on siiras ja avatud suhtleja. Tegelemine lastega on talle vaid suureks rõõmuks! Kuna Kädli õppis ülikoolis süvendatult parandusõpet, siis on tema suureks trumbiks oskus toime tulla erinevate probleemidega, mis võivad kooliealistel kui ka koolieelikutest lastel esineda.“