"IRLi toetus novembris kasvas. Usun, et see on seotud IRLi üleriigilise maksureformi küsitlusega, millele on tänase seisuga vastanud ligikaudu 70 000 inimest," kommenteeris Riisalo Delfile eile avalikustatud TNS Emori uuringu tulemusi.

"Näeme, et meie idee on hästi vastu võetud ning väiksema sissetuleku saajate järele aitamine läheb inimestele korda. See on mõjutanud positiivselt ka erakonna teotusnumbreid," lisas Riisalo.

Novembrikuu suurimaks muutuseks erakondade reitingutes oli Sotsiaaldemokraatliku erakonna toetuse suur kasv venekeelsete valijate seas, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori küsitlusest.

Populaarsuselt teisel kohal olid Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond võrdselt 22 protsendi suuruse toetusega. Kuu varasemaga võrreldes kaotas Keskerakond toetust 5, samas kui sotsiaaldemokraatide toetus kasvas 2 protsendipunkti võrra, vahendas ERR.

"Aktuaalses kaameras" erakondade kahe kuu tulemusi võrreldes selgus, et Reformierakonna toetus tõusis 29 protsendini eelmise kuu 28 protsendilt. Keserakonna toetus langes viis protsenti ehk 27 protsendilt 22 protsendini. IRL-i toetas novembris 18 protsenti valijatest, oktoobris oli toetajaid 16 protsenti.