IRL teatas, et panustab oma valimislubaduste täitmisse ja ei ole vähimalgi määral taandunud lubadusest tegeleda kodukulude alandamisega.

"IRL ei ole lubanud riigipoolset elektri- ja soojahinna alandamist," tuletas IRLi pressiesindaja Kaido Kukk meelde ja soovitas kodukulude vähendamiseks lõpetada õhu kütmine ja elektri raiskamine.

"Selleks on hädavajalik renoveerida meie elamufondi. Alates 2010. aasta septembrist on korterelamud investeerinud soojuskindlamaks renoveerimisse riigi rekonstrueerimistoetuse abil 58 miljonit eurot. Selle summa eest on soojuskindlamaks renoveeritud või renoveeritakse üle 500 kortermaja ning nende majade oodatav energiasääst on 40%," lisas ta.

Peale selle on käesoleval aastal eraldatud lasterikaste perede elamistingimuste parandamiseks 2,2 miljoni euro eest eluaseme renoveerimise toetusi. Kogu programmi raames on lasterikaste perede eluasemetesse investeeritud ligi 15 miljoni euro eest. Lisaks kaob järgmisest aastast üle terve Eesti maamaks, mis jätab koduomanikele aastas kätte täiendavad 13 miljon eurot, loetles ta tehtut.