Juhatuse istungil hakati kohe uute liikmete avaldusi arutama. Kilgi toodud avalduste patakas moodustas suurema osa liikmekandidaatidest, kuigi avaldusi oli tulnud ka varem.

Väljanägemiselt olid Kilgi toodud avaldused Karro sõnul täiesti tavalised, kõigil olid allkirjad, kirjutatud olid nad erineva käekirjaga ja seega ei olnud kahtlust, et need ei ole ise kirjutatud.

IRLi Pärnumaa piirkonna juht Andres Metsoja kinnitas, et probleemsed avaldused tõi Sander Kilk. Piirkonna juhatus arutas neid avaldusi, mõnele soovijale tehti kontrollkõne, kust selgus, et nood saavad aru, mida teevad ja soovivad tõesti erakonda astuda.

Nii suur hulk liikmekssoovijaid oli piirkonna juhatusele üllatav, aga samas ei olnud nende puhul ühtegi asja, mille tõttu oleks pidanud avalduse tagasi lükkama.

"Inimene oma avaldusega kinnitab, et tal pole kriminaalkaristust," ütles Metsoja. Temal ei löönud ühegi uue liikmekssoovija puhul lampi punaseks, et taust võib olla kriminaalne, sest tema isiklikult ei tundnud ühtegi neist inimestest. Metsoja ütles, et tema jäi uute liikmete vastuvõtmise otsustamisel erapooletuks.

Laupäeval toimub IRLi suurkogu, kus valitakse uus esimees. Kandideerivad Margus Tsahkna ja Jaan Männik. Kumma kandidaadi toetamiseks uusliikmeid erakondi toodi, ei hakanud Metsoja spekuleerima.

"See on sõna otseses mõttes kurb, et sellised asjad jätkuvalt juhtuvad erakonnas. Erakonnas vajab midagi väga tõsiselt muutmist. Alati on võimalik täiendada reegleid, aga lõpuni ei välista see midagi," ütles Metsoja.

Ta arvas, et erakonna aukohus peaks selle asjaga tegelema ja vajadusel tuleb süüdlased välja visata.