IRL juhib tähelepanu sellele, et teleprogrammi tootmine ei saa kuuluda omavalitsuse ülesannete hulka. Kui seda siiski otsustatakse teha, peab see lähtuma avalikest huvidest, mitte ühe erakonna huvidest, teatas IRLi pressiesindaja.

IRL Tallinna piirkonna juhatuse liikme Andres Herkeli sõnul eeldaks selline lähenemine sisuliselt avalik-õigusliku ringhäälingu mudelit koos sinna juurde kuuluva poliitilise tasakaalustatuse, avalikke huve esindava nõukogu ja kõrgete kvaliteedinõuetega. „Kui isegi Rahvusringhäälingu puhul on olnud probleeme poliitiliselt sõltumatu ja tasakaalustatud nõukogu koostamisega, siis võib kindlalt väita, et Tallinna Televisiooni puhul see ei õnnestu,” ütles Herkel.

Täna loob Tallinna linnavalitsus niinimetatud Tallinna TV rajamise võimaluste uurimise komisjoni. Selle kaheksast liikmest viis on otseselt seotud Keskerakonnaga: abilinnapea Jaanus Mutli, linnavolikogu aseesimees Tarmo Lausing, Keskerakonna parteilehe ekstoimetaja Allan Alaküla, Riigikogu liige Enn Eesmaa ja Edgar Savisaare eksnõunik Heido Vitsur. Lisaks nendele on nimetatavate hulgas „Kalev Spordi” peatoimetaja Toomas Lepp. IRL Tallinna piirkonna juhatus peab niisuguse komisjoni kinnitamist skandaalseks, kuna juba selle koosseisust võib mõista, et tegelikult hakatakse looma erakondlikku Kesktelevisiooni, mitte neutraalset TV-programmi.

Herkel ennustab, et kavandatav ettevõtmine lõpeb suure hulga maksumaksja raha raiskamisega, mille eest saadakse käpardlik ja mitte eriti vaadatav programm. „Erakondlik TV kukub paratamatult käpardlik välja,” põhjendab Herkel oma arusaama. Ühe põhjusena, miks linnavalitsusel TV-komisjoni loomisega kiire hakkas, toob Herkel esile selle, et „Kalev Spordi” kanalil esitatud linnale ja linnapea Edgar Savisaarele pühendatud programmid on ebaõnnestunud.

„Nüüd loodetakse, et uue väljundiga läheb paremini,” sõnas Herkel. „Tegelikult läheb täpselt sama halvasti, sest korratakse samu vigu.”