„Vitsut soovib hoida ajakirjanike eest varjul neid oma fraktsiooni liikmeid, kes ei saa midagi aru päevakorras olevatest küsimustest ning orienteeruvad rohelise ja punase pliiatsi järgi,” ütles IRLi fraktsiooni liige Nikolai Stelmach. "Eks tule ju avalikkuse eest peita ka neid keskerakondlasi, kellele ajakirjanikel on põhjust esitada ebamugavaid küsimusi, rääkimata lihtsalt kummaliselt käituvatest persoonidest."

“Kui parlament suurendas Tallinna volikogu liikmete arvu 63-lt 79-le, siis käis ka nutt ja hala, et saal jääb väikseks ning täiendavad volinikud ei mahu ära,” sõnas Stelmach. “Seni, kuni veel munitsipaalpolitseinik teed ei tõkesta, võib igaüks tulla kohale ja veenduda, et lisalauad on lahedalt ära paigutatud ning keegi kellegi seljas ei istu.”

IRL tõdeb, et kui erakonnad korraldavad Tallinna volikogu istungi ajal meeleavaldusi, siis nendel puhkudel on volikogu saalis kitsas juba täna. „Viimased neli aastat oleme volikogu saalis korduvalt näinud küll rohelisi särke, küll kollaseid salle,” lausus Stelmach.

„Manifestatsioonide koht on tänaval. Asjaolu, et mõni erakond kasutab oma noortekogu või pensionäride ühenduse liikmeid linnavolikogu istungil omamoodi tapeedi või taustatantsijatena, ei tohi võtta lihtsalt linnakodanikult linnavolikogu istungi külastamise võimalust.”