“Raske on leida pidulikuks kontserdiks Vene Kultuurikeskuses rohkem ebasobivamat päeva, mistõttu ei saa tegu olla juhuse, vaid teadliku valikuga,” leidis Tarum fraktsiooni pressiesindaja teatel.

“Vene Kultuurikeskuse saali valmimise üle on põhjust rõõmu tunda nii siinsel vene kogukonnal kui kõigil tallinlastel,” ütles Tarum. “Kultuurikeskuse remondiks on eraldanud suuri summasid kõik linnavalitsejad Jüri Mõisa aegadest peale. Kuna Tallinna linn on läbi aegade olnud multikultuurne, siis on loomulik, et maksumaksja raha toel kindlustatakse siinse vene ja ka teiste rahvusrühmade kultuuri materiaalset baasi.”

Tarum rõhutas, et mida tugevam on rahvusvähemuste identiteet, seda vähem on rahvusvähemustesse kuuluvate inimeste seas sovjetlikku nostalgiat.

“Vene Kultuurikeskuse saali avamise ajastamine 7.novembrile võib olla märk sellest, et Savisaar tahab Tallinnas asuva vene kultuuritempli muuta postsovjetlikuks Pantheoniks,” sõnas Tarum. “Rääkimata sellest, et nii takistatakse valitsuse poolt edendatavat lõimumisprotsessi, on see lihtsalt solvav nende venekeelsete inimeste suhtes, kes peavad Eestimaad oma koduks, saavad siin hästi hakkama ega taha kuuldagi võimalusest pöörduda tagasi N. Liidu aegadesse.”