Fraktsioon leiab, et linnavõimu esitatud konkursitingimused viitavad kokkumängule. IRL mõistab hukka poliitika, mis on kantud äritegevuses “omade” eelistamisest ja “võõrastele” ärapanemisest, teatas IRLi fraktsiooni nõunik.

Lisaks sellele, et ausaid ettevõtjaid lollitatakse ebareaalsete ülesannetega, on kahetsusväärne, et linlastel jäävad saamata parimad vorstid ja parimad kioskid,” märkis linnavolinik Liisa Pakosta.

Pakosta osundas, et veel äsja pidas linn sellist äri üldse sobimatuks, kuivõrd halduskohtu paarikuutaguse järelepärimise peale kinnitas linn must-valgel, et kiirsöögikohad on vanalinna muinsuskaitsealale esteetiliselt sobimatud.

“Vorstikesed, hamburgerid, hot-dogid ja šašlõkk ka ei sobivat,” tsiteeris Pakosta Kesklinna vanema kirja.

“Tint ei jõudnud kirjal veel kuivadagi, kui tuli Savisaare allkirjaga korraldus teha just samale kohale Viru tänava ja Mere puiestee nurgal vorstiputka. Kui nüüd hakkaks seal kiirtoitu pakkuma mõni Savisaarele lähedal seisva Alexander Kofkiniga seotud firma, oleks tegemist halvas mõttes moskoviitlusega,” seisab IRL-i avalduses.

Pakosta meenutas, et puhkuste ja pühade aegu korraldab mitmesuguseid “pisiasju” ka Moskva oligarhist linnapea Juri Lužkov, kes samuti tuntud kiirtoiduhuviline.

Teatavasti valis Lužkov Moskva kiirtoiduketi “Russkoje bistro” tarbeks lausa isiklikult välja nii menüü kui teenindajate rõivastuse, samuti käis ise toite degusteerimas. Samas on Lužkovi valitsetava Moskva tumedamaks pooleks kõikjal vohav korruptsioon, leiab IRL.

“Viimastel aastatel on asjaajamine Tallinnas samm-sammult eemaldunud euroopalikest traditsioonidest, hakates üha enam sarnanema Venemaa pealinna praktikaga,” tõdes Pakosta.

“Tallinlasena eelistan siiski vaba õhuga linna, kus ausas konkurentsis võidaks ettevõte, mis suudab pakkuda linnaelanike ja -külaliste jaoks parimat,” lisas Pakosta.