„Kaljulaid on kahtlustuse kohaselt Savisaare lähedase perekonnasõbrana seotud korruptiivse skeemiga, kus väärkasutati tallinlaste raha Hiiu staadioni reklaamikampaanias. Reklaamide tegemise hetkel oli ta reklaamiteenust pakkunud eraettevõtja, kuid täna on ta Põhja-Tallinna linnaosa vanem. Kaljulaiu jätkamine sellel ametikohal rikub Põhja-Tallinna linnaosa mainet,“ sõnas Juske.

"Möödunud aastal andis Kaljulaid Savisaarele 35 000 eurot laenu. See näitab, et nad oma tegemistes tihedalt seotud. Kuigi Kaljulaid väidab, et ta intresse ei küsi, tekib kahtlus, et intresside asemel on ta nimetatud linnaosa vanema ametikohale," selgitas Juske.

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul ei sobi ka tema arust korruptsioonis kaasaaitamise eest kahtlustuse saanud Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid ametis jätkama.

„Kaljulaidile täna esitatud kahtlustus on ilmekas näide, kuidas Tallinna maksumaksja raha on aastaid liikunud Savisaare lähikondlastest ettevõtjate taskusse. Savisaare korruptsiooni puudutavas kohtuasjas on sarnaseid näiteid rohkelt, kasvõi Paavo Pettaile esitatud kahtlustus“ tõdes Kübar.

„Põhja-Tallinna linnaosa vanem on ettevõtjana võtnud teadlikult vastu Tallinna maksumaksja raha ning sellega kaasa aidanud linnas valitsevale korruptsioonile,“ sõnas Kübar. „Inimene, keda on alust kahtlustada mistahes vormis linlaste raha väärkasutamises, ei ole sobiv täitma linnaosavanema ülesandeid. On äärmiselt naiivne uskuda, et Kaljulaid ei näinud Hiiu staadioni reklaamis otsest valimiskampaaniat.“

„Raimond Kaljulaid on majanduslike huvide deklaratsiooni järgi andnud Savisaarele 35 tuhat eurot laenu. Miks peaks Kaljulaid niigi rikkale Savisaarele laenu andma, kumbki osapool selgitanud ei ole, mis annab veelgi rohkem alust kahtlustada, et Kaljulaid mängib rolli Keskerakonna hämarates skeemides Tallinna rahakoti ümber,“ ütles volinik.

„Tallinnas juba on vähemalt üks linnaosavanem, kes on linna raha omaks tarbeks kasutamise eest süüdi mõistetud,“ sõnas Kübar, viidates Kesklinna vanema Alar Nääme kohta tehtud otsusele. „Linna juhtimise läbipaistvuse huvides ei tohi linnas olla mitte ühtegi ametnikku – rääkimata juhtidest – kelle resümeel on niivõrd suured plekid.“

Kübara sõnul on oluline, et linnavalitsus vabastaks Raimond Kaljulaidi ametist nii kiiresti kui võimalik ning IRLi fraktsioon annab vajadusel sisse ka vastavasisulise eelnõu.