Koostöönõukogus lepiti kokku regulaarsetes koosolekutes, mida üldjuhul sünkroniseeritakse IRL ja EER juhatuste töörütmiga. Samuti lepiti kokku järgmistel istungitel käsitletavad teemad ja käsitlemise järjekord, teatas IRLi pressiesindaja.

Kahe mitmeid maailmavaatelisi sarnasusi omava erakonna vahel on kavas alustada tihedat mõttevahetust Eesti elukeskkonna jätkusuutliku arengu, keskkonnapoliitika, energiamajanduse vallas ning muudes küsimustes.

IRL parlamendierakonnana on avatud erakonna programmi ja eesmärkidega sobivate Eestimaa Roheliste ettepanekututele ja nende viimiseks Riigikogu tasandile. IRL on huvitatud roheliste seisukohtade lähemast tundmaõppimisest, eriti keskkonnapoliitikat puudutavate seaduseelnõude arutelude kontekstis.

IRL ja EER koostöönõukogu kahe nädala pärast toimuval järgmisel istungil arutatakse taastuvenergia ja Eesti energiajulgeoleku problemaatikat.

Erakondade eestseisused määrasid nõukogu delegatsioonid oma hiljutiste otsustega. IRL poolt kuulub delegatsiooni IRL peasekretär Priit Sibul, riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Tõnis Lukas, regionaalminister Siim Kiisler ja IRLi eestseisuse liige Eerik-Niiles Kross.

Roheliste poolt kuuluvad koostöönõukokku erakonna esimees Aleksander Laane, Riigikogu XI koosseisu liige Valdur Lahtvee ning erakonna juhatuse liikmed Olev-Andres Tinn ja Andrei Gudim.